Miljøvenlig ny bygning
Da den nye bygning har en fremragende lydisolering, kan alle tre planlagte testcentre være i brug samtidig. Mens bygningernes funktion udgjorde en ny udfordring, var bæredygtighed hovedfokus for projektet. Arkitekt og projektleder Michael Oberhoffer siger: "Vi vælger materialer ud fra princippet om at materialerne skal kunne adskilles, demonteres og genanvendes, når bygningen skal rives ned. Vi installerer også så mange solceller på taget som muligt for at generere elektricitet til bygningerne. Varmen genereres på det nærliggende rensningsanlæg."
Spild af byggematerialer undgås, der bruges genanvendelige materialer, og elektricitet og varme genereres på en bæredygtig og CO2-neutral måde for alle bygningerne.
DGNB certificeret guld
Ved opførelsen af ETP Trier blev der fra starten taget hensyn til kravene i bygningscertificeringensordningen DGNG. fra det tyske råd for bæredygtigt byggeri (DGNB). Bygningerne er selvforsynende og CO2-neutrale, og har derfor opnået en DGNB guldcertificering. Området er nu kategoriseret som et "bæredygtigt erhvervsområde".
Projektleder og arkitekt Christian Reinert, chef for ejendomsudvikling hos SWT, fortæller mere om den bæredygtige facadebeklædning: ”Vi valgte en robust og vejrbestandig facadebeklædning lavet af genanvendelige råmaterialer til bygningens yderside. Et af de materialer, der bruges til stenuldsisoleringen og facadebeklædningen, er basalt. På ROCKWOOLs fabrik kan fraskær og brugte stenuldsprodukter indgå i produktionen af nye produkter, hvilket bidrager til den cirkulære økonomi. Den anvendte maling på facadebeklædningens overflade er vandbaseret, UV-bestandig, smudsafvisende, holdbar og kræver meget lidt vedligeholdelse."